Грижа за ръцете през пролетно-летния сезон

Грижа за ръцете през пролетно-летния сезон

Ръцете са израз на женственост и нежност, както лицето при всяка една жена. Жената е любима, майка, грижовна и любяща тя винаги е готова да даде ласка и нежна грижа. Усещането е още по-приятно, когато ръцете са нежни и гладки.  Ето защо е важно грижата за тях, да бъде адекватна и системна, според сезона в който сме.

Кожата е жив орган и трябва да се грижим за нея като за такъв. Без грижи, кожата на ръцете, лицето, тялото с времето загрубява, губи своя блясък и това ни придава занемарен вид. А никоя жена не иска това.

Пролетта е времето в което всичко се събужда за нов живот, а в това число и ние самите. Организмът ни е подложен на стрес от рязката промяна на вън и температурните разлики. Това дава цялостно отражение на физическото ни състояние. Често кожата реагира на температурните промени негативно, става суха, започва да се лющи и губи своята еластичност.

В тези моменти, е необходимо да положим малко усилия, за да я съхраним и върнем добрия и вид.

Много жени залагат на професионална грижа в салоните но има и други, които по една или друга причина, предпочитат грижата в домашна обстановка.

Какви са основните стъпки, които да спазваме за да се радваме на хубава кожа и здрави нокти:

Храненето е важна стъпка към цялостното състояние на организма. Важно е да приемаме чисти храни, много вода за да сме хидратирани и за да преодолеем бързо пролетната умора.

 1. Основното правило при грижата за ръцете, което всички знаем е: Никакво използване на домакински препарати с голи ръце. Сложете си домакински ръкавици и ще си спестите много неприятни усещания. Ако използвате агресивни препарати, може да намажете ръцете си със зехтин преди да поставите ръкавиците. Мазнината играе ролята на изолатор и така ще сте двойно защитени.
 2. Пилинг/ексфолиране – процедура за механично премахване на мъртвите клетки. Пилингът е съществена стъпка при грижата за кожата. Кожата по цялото ни тяло се нуждае от ексфолииране поне два пъти седмично (но не повече от 3 пъти) Може да използвате домашен такъв, според вкуса. Повече за домашния пилинг тук. А може да се доверите на висококачествена козметика, специализирана в грижата за кожата и ноктите.
 3. Маска за дълбоко овлажняване и подхранване – може да направите домашна, използвайки малко затоплен зехтин разбъркан с малко бутер масло за ръце и тяло. или витамин Е от аптеката. Нанесете след пилинга, сложете ръкавици и постойте така 10 мин.
 4. Овлажняване – ако през зимата, кожата се нуждае от по-мазни и богати кремове, то топлите сезони е препоръчително да използвате продукти с по-лека консистенция. Тежките кремове не се понасят добре, стига се до постоянно изпотяване и дискомфорт, което съответно пречи на кожата на диша. Избирайте крем-гелове с лека текстура, които попиват бързо в кожата, не я омазняват излишно но същевременно я овлажняват и защитават.
 5. Защитни масла за нокти и кожа – това са продукти, които се грижат за овлажняването и заздравяването на ноктите. Правят ги еластични, по-малко чупливи и придават здрав вид. На пазара вече се предлага и сухо масло, което не омазнява прекомерно, попива бързо и е отличен избор за по-топлите дни. Маслото може да се използва като се капва по една капка в основата на нокътната плочка и също така за по-сухи участъци на кожата. Само няколко капки са достатъчни, за да дадете на кожата си ценна грижа.
 6. Правилно оформяне на нокътната плочка с подходяща пила. Дали ще сте със зашеметяващ маникюр или просто добре оформени и чисти нокти, няма значение. Веднъж седмично ги оформяйте и се грижете за добрия им външен вид.

Ежедневната грижа за ръцете включва:

 • Нанасяне на овлажняващ крем-гел след всяко миене на ръцете
 • Нанасяне на масло в основата на нокътната плочка 2 пъти дневно
 • Защита от вредни влияния и препарати

Седмичната грижа включва:

 • Пилинг/ексфолиране 2-3 пъти седмично
 • Подхранваща маска за дълбоко овлажняване
 • Оформяне на нокътната плочка

Тази няколко стъпки, няма да отнемат много време, но ще ви дадат страхотни резултати в дългосрочен план. Опитайте и се насладете на нежна кожа през новия сезон.

Разгледайте стартовите комплекти за маникюр и педикюр.

Разгледайте продукти за грижа за ръцете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *