Защо козметиката с екстракт от охлюви е толкова полезна?

Защо козметиката с екстракт от охлюви в последните години, набира все по-голяма популярност? Защо е толкова модерна и в какво всъщност се състоят „магичните“ и способности?

Екстрактите се извличат най-често чрез т.нар. процес „доене“ на охлюви, чрез който се извлича полезната слуз вложена в продуктите. Слузта на охлювите е по-скъпа суровина от розовото масло и това се превръща във все по-печеливш бизнес.  Самият процес се извършва машинно, след „изкъпване“ на охлювите в специален разтвор,  за да се гарантира чистотата на продукта. След това процесът продължава с „гъделичкане“ при което охлювите изпускат своята слуз в по-обилни количества от нормално. По време на този процес, охлювите не страдат и не изпитват неприятни усещания. Доенето носи само ползи за тях, тъй като те се освобождават от натрупаната слуз и ги прочиства. Така добитата слуз е истински еликсир за човешката кожа с високата си концентрация на чист колаген.

Охлювът е със синя кръв, което  освен слузта е другото ценно в организма му. Използва се широко във фармацевтиката и се твърди, че дава добри резултати при различни онко заболявания, поради високото съдържание на хемоцианин.

Слузта на охлювите действа в две направления – като спомагателно средство при предвижването им, както и за защита на долната част на тялото им от околната среда. Това предотвратява изсушаването и нарушаването на меките тъкани. При охлювите слузта има и ролята на „лепило“ което им позволява да пълзят и във вертикална посока, без опасност от падане.

Охлювът освобождава различни видове слуз. Когато стимулацията е нормална, слузта е богата на полезни вещества, но ако е насилствена, е изпълнена с пенести вещества.

Какви са ползите ?

На първо място, ползата от състава на слузта е за самите охлюви. В екстремни ситуации, охлювите са способни да се движат дори по ръба на нож, без да се самонаранят. Освен това, при счупване на черупката им, те се самовъзстановяват в рамките на няколко дни.

При редица експерименти е установено, че тази слуз, освен за охлювите, е полезна и за хората в много направления. Има високо съдържание на активни съставки в изцяло естествен вид.

Алантоин – в естествена форма и с висока биологична стойност . Абсорбира се бързо в дълбоките слоеве на човешката кожа. Алантоинът подпомага регенерацията на кожата, точно както охлювът възстановява черупката си.

Колаген и еластин – двата основни градивни елемента на кожната съединителна тъкан. Влакнести протеини, които помагат при изглаждане на фините линии и бръчки. Стимулират възстановяването и при кожни наранявания, охлузвания и протривания.

Естествени витамини – обогатяват и омекотяват кожата. Витамините се генерират в слузта на охлювите, благодарение на чистотата на храната, която ядат а именно изцяло натурална и естествена. Тези витамини игратя и противовъзпалителна роля.

Гликолова киселина – подпомага регенерацията на кожата чрез премахване на мъртвия слой кожни клетки. Това подсилва оздравителните процеси и естествената регенерация на кожата.

Природни антибиотици – те се борят с най-често срещаните инфекции – taphyloccus aureus, pseudomonas aeruginosa и acne vulgaris. Тези антибиотици имат висока ефективност при кожни екземи, дори псориазис. (При такива проблеми, консултацията с дерматолог е задължителна)

Екстрактът от охлюв е широко известен със свойте анти ейдж ефекти. Може да се използва за лечение на застаряваща кожа, нормализиране нивата на хидратация в кожата, за бързо заздравяване, петна следствие на възрастта или околната среда, слънчеви изгарания. Използва се и в хранителни добавки, носещи високи ползи за човешкото здраве.

Ето защо охлювите са природните лечители, вършещи чудеса с нашата кожа, чрез сребристата диря, която оставят след себе си!

 

Разгледайте козметика с екстракти от охлюви

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *