Портмонета

Портмоне – необходимост и стилен аксесоар

Портмонетата отдавна не са само необходимост а начин да изразим себе си и да допълним стила си. Аксесоарите на които залагаме далеч не се ограничават до бижута и часовници. Чантите, които ползваме в ежедневието си, портомонета, калъфи за документи, щипки за пари – всичко това е част от цялостния ни стайлинг.

Пормонето – кожено, текстилно, дори хартиено, то често показва какви сме ние

На всички ни прави впечатление кой какво портомоне ще извади и често сме способни да си правим изводи за самия човек. Дали е ново и стилно, дали е старо и прокъсано, дали е едноцветно, дали е шарено с много дрънкулки по него. Нека сме честни, това прави впечатление. Способни сме дори да гадаем за финансовото състояние на човек по портмонето, което разбира се е крайно грешно. Често се случва – портмонета за 100 лв а в него не повече от 5 лв. Това е характерно за нашето общество, робуващо предимно на визията и по-малко на същественото съдържание.

Но все пак, всички харесваме стилните портмонета и това винаги може да бъде добра идея за подарък. На какво да обърнем внимание, когато решим да направим портмоне за подарък?

  • Определете стила на човека, на когото ще правите подарък – дали е елегантен или спортен в ежедневието си, дали обича рециклирани аксесори. Важно е за да можете да направите правилен избор
  • Дали ще бъде само портмоне или ще е комбинирано с отделения за документи – много хора носят документите си отделно от парите. Ако случая е такъв, изберете изчистен модел с отделения за банкноти и монети. Разгледайте и калъфите за документи, често се предлагат в комплект с еднакъв десен.
  • Ако искате да направите подарък, който ще издържи за дълъг период от време, заложете на аксесоарите от естествена кожа. Високо устойчиви са и на практика могат да служат дълги години на собственика си.
  • Ако пък човека, за който е предназначен подаръка, обича разнообразието и честата смяна, заложете на продукти от еко кожа. Които реално вече се изработват от висококачествени материали и могат да бъдат в полза няколко години поне.
  • Залагайте на качеството – вижте циповете, копчетата и шевовете. Никой не иска да подари подарък, който да се разпадне при второто ползване.
  • Цената на качествен портфейл варира, но според качеството и марката, може да започва ориентировъчно от 30-40 лв и разбира се на горе.

Показване на 11 резултата