Пени борд

Пени борд

Пени борд е тип скейтборд, познат още като „short cruiser“. Това е пластмасов скейтборд, който може да се кара групово и по двойки.  Борда е от висококачествена гъвкава пластмаса с плавно и меко возещи колела и шини.  Създател на пени борда е Ben Mackay а самият борд, носи името на неговата сестра Penny.

Пластмасовите бордове са изключително леки, но това не намалява тяхната здравина. Поради малките си размери и ниско тегло, пени бордовете са значително по-лесни за пренасяне в сравнение с класическите дървени скейтове.

Друга уникална характеристика на пени борда е, че може да се кара и бос, повърхността му не наранява ходилата и не е груба, тип „вафлена кора“, което го прави подходящ за ползване и по крайбрежни алей и паркове. Шините са изработени от висококачествен алуминий, колелата и шините имат втулки, който осигуряват плавното и леко возене.

Чрез отпускане на закрепващите болтове, може да подобрите настройките за завиване в завой и да осигурите по-голяма стабилност в завой чрез затягане. Колелата са изработени от уретан със стабилна пластмасова сърцевина. Твърдостта на колелата е важен елемент от дизайна, варира от 65А до 100А, отличен вариант за пени борда е 83А. Оптималното тегло и големина на борда, прави ускоряването и набиране на инерция лесно и без затруднение. Ширината на колелата, подпомага лесното управление дори и при неравни повърхности.

Пени бордовете дават възможности и за ипзълняване на трикове и скокове.  Най-популярни трикове сред младежите, използващи пени борд са – Pop Shuv It, Fakie Bigspin, Hippie Jump, Frontside No Comply.

Пени бордовете са изключително популярни сред подрастващите и сред младежите.

Не бяха намерени продукти, отговарящи на критериите Ви.