Продукти за брада и мустаци

Продукти за брада и мустаци Morgan’s

продукти за брада от Morgan's

Продукти за брада и мустаци и друга козметика от Morgan’s. Брандът предлага серия за потъмняване на коса, стилизиращи продукти, продукти за бръснене, за брада и мустаци, продукти за кожата, продукти за косата, аксесоари и специализирана луксозна серия.

Всички съставки в козметиката на Morgan’s са внимателно подбрани и тествани, преди да бъдат вложени в продуктите!

Този вид продукти се разделят на няколко типа от три основни групи – почистване, грижа и стилизиране.

Почистването на брадата и мустаците е първа и основна стъпка към грижата за добрата визия на мъжа. Както всяко окосмение, така и брадата и мустаците задържат мазнини, миризми, остатъци от храна. Ежедневното почистване е задължителна стъпка.

Грижата за специфичните нужди на брадата е в зависимост от типа брада. Твърдите и непокорни бради се нуждаят от омекотяващ еликсир за да бъде лесна за стилизиране и вкарване във форма. След омекотяване, нанесете стилизант.

Стилизирането е финалната стъпка към добрата визия на мъжа с брада. Вакса, крем или масло за брада, зависи изцяло от типа брада. Вакса и масло за по-сухите и непокорни бради. Крем за по-мазните и рехави.

Всички продукти на марката Morgan’s са със специално подбрани съставки за комплексна грижа и подхранване на косъма на брадата и мустаците.

Разликата между олио за брада, ваксата и крема и какво трябва да знаете?

Има 3 основни продукта в стилизирането на брадата. Всички те са сходни и все пак служат за различни цели. Използването на единия продукт, не изключва използването и на другия. Те могат да бъдат използвани като самостоятелни боини единици а също  взаимно допълващи се.

  • Масло/олио за брада

В случай, че се чудите, брадата не се различава от косата Ви, що се отнася до подържането и. За да изглеждат добре и за двете трябва да се полагат специфични грижи. Всъщност косъма на брадата е по-твърд и непокорен от косъма на косата. Това означава, че трябва да положите дори малко повече усилия. Колкото по-дълга е брадата, толкова нуждата от грижа за нея става по-осезаема. Това се дължи на факта, че веществащата грижещи се за нея, идващи по естествен начин от кожата на лицето, не могат да стигнат до върха на косъма. Именно тук идва на помощ маслото за брада.

Този продукт хидратира, омекотява, подхранва не само брадата а също и кожата под нея. Използвайки го редовно, брадата и кожата Ви ще бъдат овлажнени, меки и приятни на допир. Предимството от ползване на олио за брада не свършва до тук.

Освен омекотяването, маслото елиминира сърбежа и дразненето по кожата, които са неизменно усещане при растежа на брадата особено в начален стадии. Растящите косми дразнят и създават неприятни усещания и сърбеж. С течение на времето, използвайки редовно масло за брада, ще усетите намаляване на цепенето на косъма, омекотяване и намаляване на дразненията.

Какво съдържа маслото за брада?

Всички предимства на този продукт се дължат на състава му. Най-добрите масла са с комбиниран състав от съставки за грижа и етерични масла. Основните масла използвани за грижа са жожоба, гроздови семки, бадемово масло, рициново масло и вит. Е.

Всички те имат невероятни хидратиращи и подхранващи свойства и са изцяло хипоалергенни и естествени. Това подсигурява на кожата грижа от най-висока степен.

Евкалипт, чаено дърво, борова дървесина, борови игли, сандалово дърво, кедрово дърво са едни от най-често срещаните етерични масла, използвани в продуктите за брада.

Всяка съставка има уникално действие върху брадата а заедно работят в синергия и дават всичко от което се нуждае брадата. Тя е овлажнена, хидратирана и ухаеща приятно. Освен това маслата играят ролята на антисептици, помагат в борбата срещу акне и екземи.

Съществуват и неароматизирани масла, за мъжете който обичат да ползват парфюм и не желаят да смесват ароматите.

Кога се нанася масло за брада?

Доста мъже не предпочитат маслото, тъй като го смятат за твърде мазно. Прекалено мазното усещане, се проявава ако се нанесе по-голямо количество от необходимото. Необходимото количество при мъже с къси бради е не повече от 2-3 капки, за средни бради 3-4 капки а за дълги бради 4-5. Това е оптималното количество, което да се нанесе без да се получава неприятно усещане. В зависимост от брадата, може да нанасяте маслото два пъти дневно, сутрин и вечер. Нанасяйте го след измиване и подсушаване на лицето, когато порите са отворени и кожата може да абсорбира полезните за нея вещества.

Как се нанася маслото?

Започнете с измиването на брадата със специален измиващ сапун или шампоан за брада. Подсушете добре лицето и брадата си с мека кърпа, без грубо търкане. Капнете няколко капки масло на дланите си и го разтриийте за да затоплите и за да се разнесе равномерно. Нанесете равномерно от кожата към дължината на брадата. Прокарвайте пръсти през нея, за да нанесете по цялата брада. След това загладете. Косъмът е най-сух на върха, за това не забраввяйте да нанесте до самия връх.

За най-равномерно разнасяне, професионалистите препоръчват да четката брадата с четка за брада с косъм от глиган. Освен че разпределя продукта равномерно, този тип четка се грижи за структурата на косъма и придава плътност.

Маслото може да се използва самостоятелно или да комбинирате със стилизант за по-силна фиксация.

Вакса за брада

Известна главно със силното си скулптуриращо действие и плътна консистенция в сравнение с маслото и крема. Ваксата фиксира и държи брадата на място през целия ден. Разбира се, действието на продукта не се изчерпва с това.

Ваксата има в състава си много хидратиращи вещества и етерични масла. Ваксата подхранва, хидратира и се грижи за доброто състояние и плътност на брадата. В дългосрочен план, този продукт доказано действа най-добре при мъже с дълги брадим които са по-трудни за овладяване и контролиране. Това съвсем не означава, че не е подходящ и за мъже с по-къси бради. Той е за всеки, който иска да контролира и държи брадата си фиксирана.

Продъктът е подходящ за бради от всеки тип. Придава блясък и здрав вид на брадата. Ароматизира, но значително по-слабо от маслото и крема.

В случай че се чудите на кой от двата продукта да заложите – масло или вакса, отговорът е: и на двете. Маслото се грижи за кожата, облекчава сърбежа, елиминира пърхота, ускорява растежа и т.н. Ваксата е еквивалент на фиксиращ спрей за коса, но много по-щадящ за брадата и околната среда. Освен че фиксира, ваксата предпазва формата на брадата от вятър и дъжд.

Какво съдържа ваксата за брада?

Основните съставки вложени в продукта са пчелен восък, кокосово масло, масло от шеа и есенциални масла. Като състав е много сходен с крем/балсам за брада, но основната разлика е в пропорциите.

Във ваксата, съдържанието на восъка е в по-големи количества, което осигурява по-силната фиксация. Някой от марките, добавят и ланолин в продукта. Ланолинът е восъкоподобно вещество, което подсилва фиксиращото действие на восъка.

Как се използва?

Вземете малко количество от продукта, обикновено е твърд. Разтрийте го добре между дланите си, за да го затоплите и размекнете. Започнете с малко количество, не повече от грахово зърно, в последствие ако е необходимо, може да добавите още. След като продукта се разтопи между дланите Ви го втрийте по цялата брада. Започнете от корените, към върха на брадата. След като разнесете равномерно по цялата брада, оформете с пръсти или четка. Уверете се, че сте оформили добре, тъй като след втвърдяването на восъка, брадата ще остане фиксирана така през целия ден.

  • Крем/балсам за брада

Кремът е продукт, който седи по средата между маслото и ваксата за брада. Той има омекотяващо свойство и придава лека фиксация. Степента на фиксацият при него е значително по-слаба, за това се препоръчва да се използва от мъже с по-къси бради. С крема, брадата Ви ще е омекотена, овлажнена, стилизирана и леко фиксирана. Освен това, също се грижи за подхранването и заздравяването на косъма.

До тук, действието до някъде се препокрива с действието на маслото и ваксата. Защо тогава да изберем крем?

На първо място, като стилизант, е по-малко мазен от маслото. Работи добре при рошави къси бради. Това, което обаче е добре да знаете, че ако използвате крем и докосвате често брадата си, продукта често оставя мазни усещания по пръстите.

Какво съдържа?

Обикновено крем за брада е съставен от четири основни съставки. Основни масла, есенциални масла, хидратиращо средство и сгъстител (обикновено пчелен восък). Основните масла най-често са жожоба и арган. Те омекотяват и защитават брадата. Най-често използвания овлажняващ агент е масло от шеа или какаово масло. Освен овлажняване, тези съставки придават и обем.

Може ли да използвате масло и крем едновременно?

Предвид сходния състав на двата продукта, мъжете често се чудят кой да изберат. Добре ли е да се комбинират двата продука? Да, разбира се. Всеки продукт решава специфичен проблем, но използването на едния продукт, не изключва използването на друг продукт. Макар и двата продукта да омекотяват брадата. Маслото е препоръчително да се втрива освен в брадата, така и по кожата под нея, докато кремът е предназначен за нанасяне само на брадата. Кремът се обасорбира по-бавно от маслото.

Показване на 10 резултата