Козметика за ръце

Козметика за ръце

Ръцете говорят много за всяка една жена. Често те са визитната картичка на всяка една дама, която държи на себе си и въшният си вид.

Задължително ли е посещението в професионален салон и подлагане на скъпи процедури?

Не, разбира се. Подържането на ръцете може да се случва не само в професионалните салони а е достъпно и в домашна обстановка.

Какво ни е необходимо и в каква козметика за ръце си заслужава да инвестираме?

  • Качествен крем/лосион за ръце – разликата между лосион и крем за ръце е в текстурата на продукта. Кремовете са с по-богата текстура и са по-подходящи за студените периоди, когато кожата не е изложена на изпитание. Лосионите са с по-лека текстура, попиват по-бързо и не оставят мазен филм върху кожата. Те са по-подходящи за топлите дни на годината. Нанасянето на крем/лосион за ръце е предпоръчително да се случва ежедневно.
  • Пилинг за ръце – премахването на мъртвите клетки позволява обновяването и запазването мекотата на кожата. Редовният пилинг (2 до 3 пъти седмично) премахва мъртвите клетки, повишава еластичността и нежността на кожата. Загрубяването изчезва и допирът е нежен и приятен.
  • Масло за кожички – маслото се нанася в основата на нокътната плочка. Грижи се за здравето на ноктите и еластичността на кожичките. Повишена еластичност и гъвкавост и намаляване цепенето на ноктите.
  • Лакът за нокти не е задължителен, за да имаме добре подържани ръце и нокти. За да защитите ноктите, може да нанасяте безцветен лак-заздравител. Добре оформените нокти, били те къси или дълги са задължителни за добрата визия на ръцете.
  • Защитен крем – ако се излагате на слънце или вредни атмосферни влияния, заложете на защитен крем с поне 25 SPF защитен фактор. Кожата на ръцете, също както тази на лицето се нуждае от грижа и защита, ако искаме тя да запази своята нежност, мекота и здраве. Вредните атмосферни влияния са пагубни за здравето и добрият вид на кожата. За това ползването на качествена козметика, е задължително, ако желаете да запазите здравето и красотата на кожата си.

Не бяха намерени продукти, отговарящи на критериите Ви.